–Jeg tror vi har solgt onepiece til de fleste som ville ha det i Norge nå, sier Thomas Adams (26).

Sammen med Henrik Nørstrud (29) og Knut Gresvig (29) hadde de et veldig synlig gjennombrudd i 2010. Alle fra barn til tenåringsbloggere og godt voksne trakk glidelåsen til haka, og brukte rundt tusenlappen på en heldekkende buksedrakt. Det ga resultater i millionklassen, og ligningen viser at de alle nå kan kalle seg millonærer.

– Har du feiret og kjøpt villa ved vannet?

– Nei, jeg bor i en vanlig leilighet. Vi tar ut lønn så vi har til smør på brødskiven, men vi vokser fort og det koster penger å gå inn i mange land, sier Adams.

Solgte for 72 millioner
De har innsett at markedet for onepiece er mettet, og har rettet blikket mot utlandet. I tillegg til butikken i Oslo, har de åpnet fire butikker i Sverige. Før nyttår skal de også åpne filialer i Berlin og London. Adams brukte vinteren i Los Angeles for å klargjøre den nye butikken i Beverly Hills.

– Å åpne butikk i California er ikke som å åpne butikk i Bogstadveien. Du skal ha forsikring for at folk ikke skal skli på gulvet og krasje i speilet eller surfe og drukne i Onepiece. Jeg trodde Norge var byråkratisk, men det er ganske ille i USA også, sier Adams.

Han eier halvparten av Trendworks AS som er salget av onepiece på nettet i Norge. Adams er også daglig leder i Onepiece Jump In AS, som de tre mennene eier hver sin tredjedel av. Det står for salget i butikken i Bogstadveien og driften i utlandet, Tilsammen hadde de to selskapene inntekter på 72.018.000 i 2010.

– Hvordan har et resultat på 30 millioner endret hverdagen din?

– Hva skal man si? Man har en viss trygghet i at butikken går bra, og vi tar jo ut noe i utbytte, men vi har investert veldig mye av det i utenlandssatsingen. Det har vært noen kostbare prosesser med reprofilering og nytt image, sier Adams.

Drop-outs
Thomas Adams begynte tekstilkarrieren som 19-åring etter å ha sett en beltespenne med påskriften «Got bear?».

O-en var formet som en opptrekker, og Adams syntes den var så kul at han tok kontakt med leverandøren og brukte de 20.000 kronene han hadde tjent på sykkelmontering og plenklipping til å kjøpe opp beltespenner.

– Så da satt jeg der på gutterommet med kalde føtter og en haug med beltespenner. Jeg bygde om jordkjelleren til mor og far til kontorer, og omsatte vel for halvannen million første året, men gjorde alt selv så jeg hadde lave utgifter. Jeg fikk inn slekten til å pakke beltespenner når det var trøkk rundt juletider, forteller han.

Utover spenner solgte nettstedet Beltespenner.com belter, trailerkapser og solbriller. Blant kundene var Henrik Nørstrud og Knut Gresvig, som 21 år gamle brøt monopolet til Russeservice og begynte å selge russeklær. De står bak selskapet Redress som i 2010 solgte russeutstyr for 35.520.000 kroner. Alle tre har avbrutt økonomistudiene, og deler nå arbeidet med Onepiece mellom seg. De er overbevist om at buksedressen vil leve videre i utlandet.

– Hvor mye jobber du?

– Jeg teller ikke timer men det blir vel rundt 12 hver dag, men det er veldig morsomt. Du selger dresser i Norge, også ser du plutselig Justin Bieber fly rundt i en av dine onepiecer.

Millioner for blogg-bakmann
Det var ikke alle 2010-trender rettet mot unge som ga like god avkastning.

I bloggbransjen var det blogg.no-bakmann Rafiq Charania som fikk mest ut av det. Han tjente 1, 3 millioner kroner i 2010. Av utøverne var det den bergenbaserte motebloggeren Ulrikke Lund som tjente best, og er oppført med en inntekt på rundt 700.000. I Oslo har bloggerne Ida Wulff og fotballfruen Caroline Berg Eriksen begge skaffet en grei årsinntekt med bloggene sine, og skattelisten forteller at de tjente rundt en halv million i 2010.

Designerne Fam Irvoll og Camilla Prytz fikk unge til å sette kakehatter på hodet og henge sølvdyr rundt halsen, uten at de av den grunn tjente så godt. Mens Prytz tjente rundt 400.000, er Fam Irvoll oppført med en inntekt på 100.000.

Tross dystre spådommer mot musikkbransjen, hadde flere unge musikere et lukrativt år i 2010. Maria Mena, Tone Damli Aaberge og hiphop-duoene Karpe Diem og Madcon alle tjente godt over en million.

Unge som tjente penger på unge





DN.no tar forbehold om at listen kan inneholde feil. Klikk på navnelenkene for å se roller i næringslivet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.