– Vi er veldig glade for at planen endelig er vedtatt. Det er ingen tvil om at dette er et svært viktig tiltak for å gi studenter mer tid til studiene. Derfor er det gledelig at alle partiene på Stortinget nå støtter en plan for opptrapping, sier Therese Eia Lerøen, leder i Norsk Studentorganisasjon, i en pressemelding.

I dag kan studenter få studiestøtte i ti måneder. I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen en opptrappingsplan som vil bety at studenter med full studiestøtte også vil få lån og stipent inn i juni måned.

Den 11. måneden med studiestøtte vil være en realitet i 2020. Som et ledd en gradvis utvidelse av studiestøtte vil støtten øke med en ekstra uke allerede neste år. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.