– Vi har møter med bedrifter hele uken, forteller Helene Slettemoen (24).

Hun er én av ti norske studenter som starter semesteret i Rio de Janeiro. Der skal du bruke dagene på bedriftsbesøk hos norske og internasjonale selskaper. Resultatet blir en rapport som analyserer norske selskapers muligheter i det brasilianske markedet. Den skal presenteres denne våren.

– Jobben startet allerede på flyturen. Da fikk vi anledning til å bli kjent med brasilianere. De fortalte oss at det er veldig vanskelig å starte opp egen bedrift her, fordi skattesystemet er så komplisert - selv for de som har bodd i Brasil hele livet, forteller Slettemoen.

Årlig prosjekt
De ti studentene fra Norges Handelshøyskole (NHH), NTNU og BI Oslo har planlagt turen i flere måneder. International Business er et årlig studentprosjekt i samarbeid med Innovasjon Norge. Siden oppstarten i 1984 er en gruppe studenter sendt ut til et vekstland hvert år for å kartlegge markedsmulighetene for norske bedrifter der.

– Vi gjør dette ved siden av studiene. Alle tre skolene har allerede startet opp, så vi går glipp av forelesninger ved å være her. Likevel mener vi at det er verdt det, og alle er motiverte til å «lese seg inn igjen» de tre ukene vi går glipp av skolen, sier Slettemoen.

Dessuten lærer de ting de ikke får på skolen, mener hun.

– Vi får forme et prosjekt som har lite satte rammer, og følge det fra start til slutt. Det er jo motiverende å vite at rapporten vi utarbeider faktisk blir lest, sier Slettemoen.

Fint for fremtiden
Selv studerer hun markedskommunikasjon på BI, og trekker frem de nye bekjentskapene i studentgruppen som noe av det mest givende med turen. Studentene er håndplukket fra fag som økonomi og administrasjon, markedsføring, energi og miljø, produktutvikling og petroleumsteknologi.

– I tillegg blir vi bedre kjent med selskaper som kan være potensielle fremtidige arbeidsgivere, det er selvfølgelig verdifullt for oss som studenter.

Les flere saker fra DN Talent:

BI legger ned innovasjonslinjen

Trener på å bli oljefond-leder

Fra videregående til finansbransjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.