Amerikanske lønnstakere har i gjennomsnitt vært i sine nåværende jobber i 4,6 år. Det viser en fersk undersøkelse fra et amerikansk statistikkbyrå, ifølge Forbes Magazine. Derfor har finansmagasinet laget en liste over ti gode grunner til å bli i jobben i mer enn ti år (se listen nederst i saken).

Hodejeger Erlend Emil Holmsen er imidlertid usikker på om listen veier opp for fordelen av å ha erf#229 fra flere arbeidsplasser.

- Jeg vet ikke om det er så veldig bra å være i jobben i mer enn ti år, og jeg mener man bør skifte jobb oftere enn det, sier Holmsen, som er seniorkonsulent i rekrutteringsselskapet Headhunt, til DN.no.

Karriere
Holmsen er riktignok rask til å moderere utsagnet noe.

 

- Det spørs jo om du skal gjøre karriere.

Og dersom karriere er målet, er rådet hans å bytte jobb hvert fjerde år.

- Du trenger å lære andre kulturer og konkurrerende bedrifter å kjenne. Jeg synes også det å bli værende for lenge i samme jobb vitner om at man ikke er villig til å ta sjanser som kanskje fører til at man får større utfordringer, sier han og tilfløyer:

- CV-en din ser bedre ut hvis du har vært forskjellige steder, men det må ikke være sånn at du hopper fra jobb til jobb hvert eneste år.

Ønsker «turnover»
Holmsen jobber til daglig mot det private næringslivet, og ser at spesielt konkurranseutsatte virksomheter er på jakt etter mennesker som har opplevd mye forskjellig.

- Jeg vet om flere store selskaper som ønsker å ha en «turnover». Det betyr at de ønsker å hele tiden ha 5 til 10 prosent av staben sin i rotasjon.

Formålet er blant annet å få inn ansatte som har jobbet hos konkurrentene.

- På denne måten kan man også miste kompetanse ut, men samtidig sier selskapene at menneskene de mister vil være en veldig gode ambassadører for selskapet. Slik kan større kontrakter eller salg mot stedene personene forlater gjøres i ettertid.

Forbes Magazines ti gode grunne til å bli i jobben i mer enn ti år:

1. Stigende ansiennitet

2. Økte muligheter til å bli leder

3. Stabilitet i livet

4. Pensjon

5. Økte fordeler fra arbeidsgiver

6. Selvutvikling

7. Pålitelighet blant medarbeidere

8. Varierende arbeidsoppgaver innen selskapet

9. Du får vist at du er utholdende

10. Du får et ord med i avgjørelser om selskapets fremtid

Se listen her!

Les også:
Dette er tipsene til jobbintervjuet
Imponér i ny jobb - og unngå ferskingtabbene
Slik skriver du CV (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.