1. Du betaler skolepengene for et helt år i én omgang, i Euro. Sjekk valutakursen før du betaler.

2. Oppfør deg ordentlig. Trafikkpolitiet er raske med å gi deg bøter for å gå på rød mann, ikke ha lys på sykkelen og lignende. Det er også strenge straffer for å drikke alkohol på gaten. Å ta bilder av politiet er heller ikke å anbefale.

3. En del huseiere og utleiebyråer tar et administrasjonsgebyr når du inngår kontrakt. Forhør deg om dette på forhånd for å unngå en ubehagelig og dyr overraskelse.

4. Det kan være dårlig luft i sentrum av storbyene, særlig på vinteren. Luftkvaliteten kan sjekkes med en egen «Air quality in Europe»-app.

5. Ta med krydder (særlig tacokrydder) og Toro-poser fra Norge, det er ikke polakkene så gode på.

6. Medisinstudenter bør bruke noe tid på å forberede seg til overgangen fra Polen til Norge. Flere studentforeninger tilbyr kursing i alt man trenger å vite om den norske turnuslegeordningen. Sørg for å få praksis og nettverk i Norge når du er hjemme på ferie.

7. I krakow har universitetet en egen «dorm» der utenlandsstudentene kan bo de første ukene. Rommene er nyoppusset og det kan være en fin måte å bli kjent med de andre på mens man leter etter leilighet og samboer(e).

8. Vær forberedt på at de første to årene av medisinstudiet er veldig harde. Hold ut, det blir bedre etter hvert!

9. Ta deg tid til å nyte fordelene ved å bo i Polen: mat, drikke og aktiviteter er billig i forhold til Norge. Og husk å melde deg på den årlige turen til Zakopane, med norske studenter fra hele Polen.

10. Frisk opp engelskkunnskapene før du begynner på medisinstudiene. Du har mer enn nok annet å bruke energi på, enn å streve med undervisningsspråket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.