Etter å ha viet ni uker av sommerferien sin til Statoil fikk masterstudent Eirik Fiskkjønli (22) utbetalt rundt 100.000 kroner brutto ifjor.

– Jeg slipper å jobbe i tillegg til studiene, og sparer opp slik at jeg bruker det over hele studieåret, sier Fiskkjønli.

Også denne sommeren tilbringer han hos Statoil i Bergen, og han er en av de mellom 70 og 100 sommerstudentene som også får mulighet til å dra offshore. Det gir utslag i lønningsposen. Ifjor var den daværende bachelorstudenten to uker ute, og med alle tillegg fikk han utbetalt rundt 100.000 brutto for det ni uker lange vikariatet. Også i år håper han å få dra ut, og siden han i mellomtiden er blitt masterstudent har han også steget rundt 30 kroner i timelønn.

– Jeg siktet meg inn mot Statoil fordi jeg ville begynne i et operatørselskap, sier Fiskkjønli, som studerer boring og petroleumsteknologi ved NTNU.

Selv om det er rift om ingeniørstudentene, er det også rift om sommerjobbene. Hos Statoil hadde de i år 6273 søkere til 320 jobber, og Fiskkjønlis vei gjennom nåløyet gikk via håndstående. Under en bedriftspresentasjon på NTNU utfordret Statoil studentene til å vise frem et vilkårlig talent. Eirik var førstemann til å reise seg, og gikk på hendene foran alle de oppmøtte studentene og dermed vant han en helgetur til Statoil på Vestlandet.

Les også: Distriktsfabrikk lokker ingeniørstudenter med paintball (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.