Det forteller daglig leder Dorte Birch i Informasjonskontoret for folkehøgskolene.

– Det er veldig gledelig, og vi tar imot nye elever også et par uker etter skolestart så det kan bli flere, sier hun til NRK.

– Jeg tror mange ønsker seg et år uten karakterer og eksamen hvor vi bare jobber med motivasjon og gleden ved å lære, sier Birch.

Tall som avisa Dagen har innhentet, viser at det ved skolestart i høst er 3.550 elever i de frilynte, og i overkant av 3.400 elever i de kristne folkehøgskolene. Dette er en økning på mellom 8 og 9 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi har i høst det høyeste elevtall noen gang for de kristne folkehøgskolene. Forrige topp var i 2011 med 3.269 elever, sier informasjonsrådgiver Marit Asheim ved Informasjonskontor for kristen folkehøgskole.

Birch tror mye av grunnen til den økte populariteten er at tidligere elever forteller om sine opplevelser. Hun viser til en EPSI-undersøkelse der det fremgår at folkehøgskolene har de mest fornøyde elevene sammenlignet med andre skoleslag.

Hun tror også en annen årsak er at mange ungdommer er utsatt for karakterpress og peker på at folkehøgskolene verken har karakterer eller eksamen.

 

Les også: Schlumberger byr på Cameron

Sjeføkonomer: Nå kan det bli nullrente i Norge

Marinejegernes indre liv

 

Se også:

- Dette er ikke uventet:

- Det er ikke uventet
Arbeidsminster Robert Eriksson (Frp) sier det ikke er uventet at ledigheten øker.
03:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.