Denne uken har 280 yrkesfagelever og lærlinger konkurrert om å bli norgesmester i yrkesfag. Arrangementet på Lillestrøm er også en kvalifisering til yrkes-VM som går av stabelen i Leipzig i 2013.

Og i 2018 kan europamesterskapet i yrkesfag bli avholdt i Norge.

– Jeg foreslår nå å sette i gang prosessen for en søknad om Euroskills i Norge i 2018. Arrangementet vil bidra til å gi yrkesfagene økt oppmerksomhet, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Hun kunngjorde nyheten i løpet av premieutdelingen under årets Yrkes-NM på Lillestrøm fredag.

Les DN Talents reportasje fra yrkes-NM her

Vil koste 64 millioner
– Norge har aldri tidligere arrangert dette. Ved å arrangere Euroskills i 2018, vil vi sette både Norge og kvalitet i yrkesfagene på kartet. Her på Lillestrøm ser vi at denne typen konkurranser bidrar til å øke skolemotivasjonen, men også kvaliteten på fagene, sier Halvorsen.

Søknadsfristen er senest mars 2014. I pressemeldingen opplyses det om at det vil bli etablert et eget styre for utredning av Norges søknad.

Et grovt overslag på hva arrangementet vil koste er 64 millioner kroner. Det legges til grunn at kostnadene skal dekkes av staten, næringslivet, og arrangørfylke og -kommune, skriver kunnskapsdepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.