AFA-studiet for finansanalytikere og spesialstudiene i Corporate Finance og Kapitalforvaltning opplever rekordstor søkning i år igjen, skriver Norges Handelshøyskole i en pressemelding.

I år er det nesten 170 søkere til de 40 studieplassene i Autoriserte finansanalytikere (AFA), hvor en av fem er kvinner.

- Både søkertallet og kvinneandelen er nye rekorder. Det er spesielt hyggelig siden studiet i år feirer sitt 20-års jubileum. Dette representerer utvilsomt Norges mest populære executive-studier på masternivå, sier professor Thore Johnsen ved NHH i pressemeldingen.

Studiene er i samarbeid mellom NHH og Norske Finansanalytikeres Forening (NFF). NHH er faglig ansvarlig for kursinnhold, forelesninger og eksamener, og de fleste foreleserne kommer også fra NHH-miljøet. Et fullført spesialstudium sammen med AFA gir graden MBA i finans fra NHH.

Erfarne søkere
AFA-studiet er faglig og arbeidsmessig krevende og gir en bred dekning av relevante problemstillinger innenfor finans, regnskap og makroøkonomi. Studiet går over to år, med 12 langhelg-samlinger.

Flesteparten av søkerne er siviløkonomer, e.l. men det er også et stort antall sivilingeniører, jurister eller sosialøkonomer blant søkerne. Søkernes arbeidsmessige bakgrunn er i år bredere enn vanlig, og i tillegg til finans, bank og forsikring arbeider mange av søkerne i revisjons-, konsulent- og industriell virksomhet.

Søkerne har gjennomsnittlig syv års relevant arbeidserf#229 etter fullført utdannelse.

Attraktive spesialstudier
Det er også rekordstor søkning til spesialstudiet i Corporate Finance, med hele 80 velkvalifiserte søkere til de 30 studieplassene, hvorav halvparten allerede har gjennomført AFA-studiet. Dette er et kortere intensivstudium, men som fordrer spesielt stor aktivitet fra deltakernes side gjennom løpende casediskusjoner og et avsluttende arbeid med en større spesialoppgave.

-Søknadsfristen for spesialstudiet i Kapitalforvaltning er fortsatt ikke gått ut. Vi forventer et betydelig antall søkere også til dette studiet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.