Etter at opptaket var gjennomført, har det ligget plasser til både petroleumsteknologi og -geologi på restetorget, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er vanskelig å tro at dette ikke er en konsekvens av oljekrisen, med de skremmende tallene man får presentert, sier førstekonsulent Caroline Meling ved Universitetet i Stavanger.

Mens oljefagene henger tett sammen med en bransje med svingende konjunkturer, er det andre fag som er mindre påvirket, og Meling sier de ser at folk nå søker trygghet i studievalget.

For industriell økonomi er det fortsatt høyt karakterkrav, slik det er på petroleumsfagene når bransjen går godt. Sykepleierstudiet i Stavanger har rekordlang venteliste. Hele 895 søkere håper det skal åpne seg en mulighet der.

– Det er et veldig stabilt yrke, som ikke vil være avhengig av hvordan det går i markedet, sier Meling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.