Stuepiken som anklaget den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk, sier hun vil ha rettferdighet og at han skal gå i fengsel.

– På grunn av ham kaller alle meg prostituert, sa hun til Newsweek i det første intervjuet hun har gitt offentligheten siden det angivelige overfallet på henne i mai.

– Jeg vil se ham satt i fengsel. Jeg vil han skal vite det fins steder der man ikke kan bruke sin makt, der han ikke kan bruke sine penger, sa Nafissatou Diallo.

Stuepiken ga både Newsweek og ABC News tillatelse til å trykke navnet hennes, og ABC News kunngjorde at de skal sende et intervju med henne på TV mandag morgen, mens Newsweek trykker bilde av henne på forsiden.

I intervjuet sa hun sa at han var som en gal mann, og at han angrep henne da hun kom inn i rommet hans på luksushotellet Sofitel i New York.

Første gang
Det er første gang den 32 år gamle immigranten fra Guinea gir lyd fra seg siden den sjokkerende anklagen om at Strauss-Kahn kom naken ut av badet på rommet sitt og tvang henne til munnsex.

Hun har ikke vært å se offentlig siden det angivelige voldtektsforsøket. Hun sier hun var blitt isolert på et hotell og ikke hadde fått lov å dra tilbake til leiligheten sin på to måneder.

Hensikten hennes med å la seg intervjue er å slå tilbake mot anklagene som er kommet i amerikanske medier etter at påtalemyndigheten opplyste at de var i tvil om hennes troverdighet etter at hun endret sin historie flere ganger.

Viser til Gud
– Gud er mitt vitne. Jeg forteller sannheten. Fra hjertet. Det vet Gud. Og han vet det, sa hun med referanse til Strauss-Kahn selv.

Hun sa at hun ikke hadde noen mannlige venner, og at de vennene påtalemyndigheten hevdet hun hadde, var folk som ville utnytte henne. En av dem stolte hun så mye på at hun ga ham tilgang til bankkontiene sine.

Hun innrømmet feil i forkl#229en sin, men insisterer på at alt hun sa om det som skal ha foregått inne på hotellrommet, var riktig. At hun ga forskjellige beretninger om hva hun gjorde etterpå, skyldes forvirring.

– Pisker opp stemningen
Strauss-Kahns forsvarsteam beskylder stuepiken for å prøve å piske opp opinionen mot deres klient.

«Opptredenen til advokatene hennes er uprofesjonell og krenker de grunnleggende reglene for en advokat. Den åpenbare hensikten er å piske opp opinionen mot den siktede i en pågående kriminalsak,» sier de i en erklæring.

Ifølge advokatene William Taylor og Benjamin Brafman er hun er den første i historien som prøver å overtale påtalemyndigheten til å ta ut tiltale mot en person som hun vil ha penger fra.

– Bakvaskelse
Diallos advokat svarte med å beskylde Strauss-Kahns forsvarere for å drive en bakvaskelseskampanje med grunnløse angrep.

– De er forsvarsadvokatene og tror åpenbart at slike falske personangrep er en del av jobben deres, sa advokat Kenneth Thompson.

– Men det holder ikke når vi har å gjøre med et brutalt sexovergrep, et fjell av konkrete beviser, et offer som uttalte seg med en gang, og en lang rekke vitner som kan bekrefte hennes beretning, sa han.

Strauss-Kahn, som for få måneder siden var favoritt til å vinne presidentvalget i Frankrike, må møte i retten igjen 1. august.

Forsvarerne hans krever at saken blir henlagt etter at aktor sa han det var oppstått tvil om hennes troverdighet, og Strauss-Kahn selv avviser alle anklager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.