PhD-dropout Christian Lander har sluppet en bestselger der han synser i vei om etnisitet, kultur og klasse. Ifølge Lander liker hvite folk Apple-produkter, indierock, vintage t-skjorter og free-trade gourmetkaffe.

Stereotypier
"De later som de er unike, men likevel er de egentlig helt like alle sammen.De ønsker mangfold, er ironiske, ser utenlandsk film og spiser autentisk sushi."

Dette er noen av stereotypene du kan lese om i den satirisk etnografiske boken til Landers: ”Stuff White People Like: A Guide to the Unique Taste of Millions”.

30 millioner treff
Etter en tilfeldig samtale på Im-chatt, der Lander diskuterte hva alle som ikke fulgte med på tv-serien The Wire gjorde i stedet for å se på serien, bestemte han seg for å starte en blogg om temaet.

Interessen for å lese om ”hva hvite folk liker” viste seg å være stor. I løpet av kort tid hadde bloggen over 30 millioner treff, og Lander fikk tilbud om å lage bok. Boken har nå ligget åtte uker på The New York Times´ liste over de mestselgende paperback-titlene.

Ikke kun etnisitet
Boken har naturlig nok fått noen reaksjoner på valg av navn og fokus, men Lander selv forteller i et intervju publisert på bloggen sin at dette bare delvis handler om etnisitet.

Hovedfokuset ligger på klasse, og han mener boken handler om en generasjon som verdsetter autensitet og kredibilitet mer enn økonomisk velstand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.