Sist helg ble det avholdt generalforsamling for flere John Fredriksen-kontrollerte selskaper på Bermuda. I tur og orden ble det banket gjennom et nytt styre i selskapene og referatene viser at nøkkelpersoner i systemet konsentrerer seg om noe færre arbeidsoppgaver.

• John Fredriksens datter, Kathrine Fredriksen (33), går ut av styret i det økonomisk hardt prøvede riggselskapet Seadrill.

• Fredriksen-familiens nærmeste medarbeider, Harald Thorstein (37) gikk ut av styret i oljeserviceselskapet Archer.

I tillegg har styremedlem Georgina E. Sousa gått ut av styret i North Atlantic Drilling. Hun sitter blant annet i styret til Seadrill, Frontline og Ship Finance.

Andre prioriteringer

Fra sentralt hold i Fredriksen-systemet får DN vite at Kathrine Fredriksen trekker seg fra Seadrill-styret i tråd med planene om å bruke tiden på eiendom og finansielle investeringer.

For ett år siden ble det kjent at arvingene Cecilie og Kathrine Fredriksen skulle få ansvaret for å følge opp en ny investeringsportefølje på rundt to milliarder dollar fra hovedkvarteret i London.

- Vi skal drive virksomheten som et profesjonelt «family office» og plassere deler av midlene i investeringsfond, sa Cecilie Fredriksen til DN i desember ifjor.

Ulike styreverv

De to søstrene har i tillegg fordelt ulike styreverv i eiendomsselskapene Entra og Npro, samt i fiskeselskapet Marine Harvest.

Seadrill er gjennom en krevende restrukturering denne høsten og må få en avtale med et stort antall banker og obligasjonseiere om rundt ti milliarder dollar i rentebærende gjeld.

Harald Thorstein er for tiden styremedlem i rederiene Deep Sea Supply og Ship Finance, men skal jobbe tett med alle gruppens eierandel i fremtiden.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert: