Vajra’s Barolo Bricco delle Viole 1999 er en litt uoppdaget storhet i bestillingsutvalget. Vinen har vært i salg en stund uten å påkalle den helt store oppmerksomheten. Det skyldes nok først og fremst at dette er en Barolo i en svært elegant stil. Den har også vært litt lukket og vanskelig å smake så langt, men nå begynner det store potensialet å i vinene å vise seg frem.

Stor årgang
Vi kan ikke understreke sterkt nok hvor viktig det er å sikre seg de beste Barolo og Barbaresco-vinene fra 1999-årgangen. Disse vinene har en kombinasjon av frukt, parfyme og struktur som er helt uvanlig. Barolo Bricco delle Viole 1999 vil snart bli erstattet av 2000-årgangen. Det blir helt sikkert en flott vin, men den vil ikke få parfymen og lengden til 1999-utgaven. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Revisjonistisk stil
Vinen har gjæret på store eikefat av slavonsk eik og har gjennomgått hele to ukers maserasjonstid. Vinen er deretter lagret i tre år på en blanding av tradisjonelle stor eikefat av slovensk eik og nye franske barriques. Den kan nærmest klassifiseres som revisjonistisk i stilen. Vinmakingen er i utgangspunktet nokså tradisjonell, men en delvis lagring på eikefat gir noe eikekarakter, frukt og et lite hint av en mer ”moderne” og myk munnfølelse. Det viktigste her er imidlertid balansen mellom frukt, syre, tannin og eik som nærmer seg det helt perfekte.

45176 Barolo Bricco delle Viole 1999
G. D. Vajra
Itaia, Piemonte
Kroner 415
94 poeng
Moestue Grape Selections
Dette er rett og slett den beste Bricco delle Viole vi har smakt fra Vajra. Den har utviklet seg positivt det siste året og vi høyner karakteren med et poeng fra forrige smaking. Eikepreget er nå enda mer diskret og vinen virker også mer aromatisk og klassisk. Superelegant duft av roser og søtlig moden kirsebærfrukt frukt, lakris, og noe sjokolade. Passe stram, smal og tørr vin med fin friskhet (syre) og svært lang og vidunderlig parfymert ettersmak. Dette er ingen kraftpakke, men Barolo blir ikke mer elegant en dette. Bør nok lagres enda noen år, men med god lufting i karaffel smaker dette deilig nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.