Undervannsrørlegger Subsea 7 steg over 8,5 prosnet onsdag og var dagens mest omsatte aksje etter en sterk kvartalsrapport.

Analytikerne er over seg av begeistring etter dagens oppvisning og flere oppjusterer sine estimater på aksjen.

Subsea 7 rapporterte et driftsresultat for andre kvartal på 41 millioner dollar, mot et ventet resultat på -67 millioner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

company:subc

Selskapet rapporterte også høyere enn ventet omsetning, justert ebitda og nettoresultat i kvartalet.

Carnegie imponert
Carnegie oppgraderer Subsea 7 til kjøp og har kursmål på 140 kroner per aksje, ifølge en oppdatering.

«Imponerende kvartal med utrolige 26 prosent ebitda-margin justert for Guara-Lula og økt styrke i alle regioner unntatt Brasil, skriver meglerhuset. De venter at tilliten til estimatene for 2014 vil drive oppgangen i aksjen.

Meglerhuset peker på at kontantstrømmen og netto rentebærende gjeld utviklet seg som ventet, med tunge investeringer i nye eiendeler.

«Med 1,1 milliard dollar i brutto kontanter forblir balansen sterk», skriver analysesjef Frederik Lunde Carnegie i en oppdatering.

Ordreboken på 10,4 milliarder er bedre enn konsensus på 10,1 men lavere enn Carnegies estimat på 10,7 milliarder, som følge av høyere inntekter enn ventet.

Meglerhuset skriver videre og at ordreboken vil vokse i tredje kvartal, hvor to milliarder dollar allerede er annonsert, og at dette er oppløftende med tanke på at selskapets forsiktighet vedrørende uttalelser rundt kontraktstildelinger i første kvartal, ifølge oppdateringen.

- Overleverer gjennomgående
DNB Markets skriver at Subsea 7s underliggende justerte ebitda på 436 millioner dollar i kvartalet var 33 prosent høyere enn deres estimater og 39 prosent bedre enn konsensus. Meglerhuset skriver at det sterke resultatet er grunnet sterk utvikling for alle segmenter unntatt Brasil, spesielt i Nordsjøen og Afrika.

DNB Markets peker på at ordreinntaket var sterkt i kvartalet, og at de venter et sterkt løft for aksjekursen i dag og at de ser oppside i konsensusestimatene for 2014.

Meglerhuset skriver at utsiktene var noe mer optimistiske for Vest-Afrika, hvor de sier at de venter at de finansielle resultatene i regionen vil være drevet av gode prosjektutførelser.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål på 160 krone per aksje for Subsea 7.

Oppjusterer estimatene
Swedbank First Securities skriver at Subsea 7 leverte sterkere enn ventet underliggende inntjening, samt sterkere marginutvikling i alle regioner.

Meglerhuset vil gjøre mindre positive estimatendringer for 2014 etter Subsea 7-rapporten.

Swedbank har en sterk kjøpsanbefaling på selskapet med kursmål på 140 kroner per aksje.

- Endelig
SEB Equity Research peker på at Subsea 7 endelig opplever oppgang i marginene, og skriver at selskapets ebitda på 139 millioner dollar er betydelig høyere enn meglerhusets estimat på 16 millioner.

SEB peker på at ebit-marginen for Nordsjøen og Canada på 19,3 prosent er godt over deres anslag på 14,5 prosent og opp fra 13,1 prosent fra andre kvartal i fjor og 14,2 prosent i første kvartal. Ebit-marginen på 19,9 prosent i Mexicogulfen er opp fra 16,3 prosent i første kvartal, mens Asia-Pacific leverte 23,2 prosent margin som er opp fra 11,8 prosent i første kvartal.

SEB har en kjøpsanbefaling på Subsea 7 og kursmål på 162 kroner per aksje.

Ser bedre prising
Citi mener at det nå er tegn på bedre prising for Subsea 7, og når tapsprosjektet Guará-Lula avsluttes så ventes det at bransjen vil levere sterk vekst støttet av en rekordstor ordrebok og nye anbud, ifølge en oppdatering

«Andrekvartalsrapporten burde gi investorer tillit til at når tapsprosjektet er avsluttet så kan industrien levere på veksten, støttet av en rekordstor ordrebok og nye anbud», heter det.

Resultatet fra Subsea 7 slo ifølge Citi de høyeste forventningene.

«Marginene slo alle forventninger i alle regioner utenom Brasil, og justert for Guará-Lula-avsetningen så nådde ebitda-marginene sitt høyeste nivå siden tredje kvartal 2008», heter det.

Venter større bunnlinje
Citi øker sin tiltro til at selskapet nå vil gjøre salgsinntektene om til nettoresultat, vekst og økt utbytte.

«Med en ordrebok på rekordnivåer og med ytterligere økninger i andre halvår, så har vi økende tiltro til at Subsea 7 vil gjøre denne topplinjeveksten om til resultater, vekst og økte utbyttebetalinger», heter det.

Citi har en kjøpsanbefaling på Subsea 7-aksjen med et kursmål på 150 kroner pr aksje.

Subsea 7 SUBC endte opp 8,5 prosent til 121 kroner, omsatt for 682 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 0,63 prosent til 503,53 poeng, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,2 milliarder kroner.

Les også:
- Det norske på vei mot å bli fullfinansiert


BP saksøker amerikanske myndigheter

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.