Undervannsentreprenør-selskapet Subsea 7 vurderer en utskillelse av det heleide datterselskapet Veripos gjennom en børsnotering, ifølge en melding fra selskapet torsdag.

Børsnoteringen er forbeholdt markedsforholdene og andre forhold, som godkjennelse og registrering av aksjene på Oslo Børs.

Aksjene i Veripos vil bli fordelt som utbytte i form av naturalia til aksjonærene i Subsea 7, gitt at selskapet generalforsamling godkjenner transaksjonen når den samles 22. juni i år.

Børsnoteringen ventes fullført i løpet av tredje kvartal 2012, ifølge meldingen.

Veripos er verdensledende på høy-presisjons navigasjons- og posisjoneringsløsninger (GNSS) for olje- og gassindustrien til havs.

I en separat melding oppgir Subsea 7 å ha kjøpt 413.00 egne aksjer til en snittkurs på 145,62 kroner per aksje, tilsvarende rundt 0,12 prosent av selskapet. Kjøpet er en del av selskapets tidligere annonserte tilbakekjøpsprogram.

Per 11. april eier selskapet egne aksjer tilsvarende 3,32 prosent.

Les også:
Ikke helt i mål for Subsea 7

Carnegie oppjusterer kursmålet på Subsea 7
Societe Generale oppgraderer Subsea 7
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.