Subsea 7 og Aker Solutions sies å være blant budgiverne når indiske Reliance starter arbeidet med å utvikle henholdsvis R-series-gassfeltet og et satellittprosjekt på dypt vann i Blokk D6 på Indias østkyst. Det skriver Upstream fredag, og viser til ikke navngitte kilder.

Subsea 7 sies å være blant budgiverne for SURF-kontrakten, i tillegg til Technip, McDermott, Saipem, Allseas og Emas Chiyouda Subsea.

Kildene sier at det ikke er klart om alle har mottatt anbudsinvitasjon, eller om noen av dem vil danne et konsortium. Kilden sier at anbudet de har mottatt inkluderer arbeid for R-series-utviklingen og en mulig utvikling av satelittprosjektet D6.

Aker Solutions sies å være blant budgiverne for undervannsproduksjonssystemer for ytterligere utvikling i D6. De andre budgiverne er FMC Technologies, One Subsea og GE Oil & Gas, ifølge kildene.

Ifølge avisen har det ikke blitt tatt noen investeringsbeslutning for feltene ennå. Reliance og feltpartnerne, BP og Niko Resources, har en pågående voldgiftssak med Indiske myndigheter rundt for lave gasspriser. Indiske myndigheter har foreslått et nytt regime for gasspriser på nye felt på dypt vann, men har sagt at dette er avhengig av at alle voldgiftssaker droppes eller bli avklart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.