Analytikerne mener Subsea 7s resultat for fjerde kvartal var sterkt, men blir motvirket av negative kommentarer fra ledelsen knyttet til kontraktene for rørleggingsfartøy (PLSV) i Brasil.

Subsea 7 fikk en justert ebitda på 310 millioner dollar i fjerde kvartal 2015. På forhånd var det ventet justert ebitda på 200 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

- Ebitda i kvartalet er fantastisk sterk, drevet av ferdigstillelse av et par store prosjekter i Vest-Afrika. I hvert prosjekt ligger det bakt inn en buffer i tilfelle noe går galt, og denne blir tilbakeført når prosjektet går som planlagt, sier analytiker Tord Aasen Augstad i Arctic Securities til TDN Finans.

Øker usikkerheten

Subsea 7s ordrereserve ved utgangen av kvartalet var på 6,1 milliarder dollar, hvorav 2,2 milliarder er relatert til 10 lange PLSV-kontrakter i Brasil. Selskapet viser til at to skip med brasiliansk flagg kan bli prioritet foran internasjonale skip, i henhold til brasilianske regler.

Et resultat av dette er at Subsea 7s ordrereserve knyttet til disse kontraktene i Brasil kan bli påvirket, og samtaler med kunden knyttet til risikoen er igangsatt, ifølge kvartsrapporten.

Både DNB Markets, Handelsbanken Capital Markets, Pareto Securities og Arctic Securities viser til økt usikkerhet rundt PLSVene på kontrakt i Brasil.

Analytikerne viser til at dette er første gang Subsea 7 er eksplisitte på risikoen knyttet til PLSVene. De har unngått å svare på det tidligere.

- Jeg tror ikke PLSV-risikoen er fullt priset inn. Jeg tror det er betydelig mer nedside forbundet med PLSVene i Brasil enn faren for at de to fartøyene kan bli blokkert, sier Tord Aasen Augstad i Arctic Securities.

Tror på ratenedjusteringer

Petrobras har sagt at de har 40 prosent lavere etterspørsel for disse tjenestene enn de i utgangspunktet planla for. Så på dette området kommer det flere negative nyheter i løpet av året, ifølge analytikeren.

- Jeg tror det kommer ratenedjusteringer over hele flåten, kanskje mot noe forlengelse av noen kontrakter. I tillegg tror jeg at noen av båtene i Brasil kan bli lagt i kaldt opplag, mot en meget lav rate, sier han.

Arctic Securities-analytikeren tror kanskje Petrobras vil bruke brannen som skjedde på «Seven Waves» som et påskudd for å kansellere kontrakten.

- Skal jeg tippe, så skal 40 prosent av den brasilianske flåten til Subsea 7 ut. De har totalt ti skip der, om du inkluderer de nybygde. Så minst fire båter skal ut i Brasil. Det tror jeg ikke er priset inn. Og dette rammer et segment som er blitt ryggraden i selskapets inntjening. Derfor er vi fremdeles negative til aksjen, sier han.

Arctic Securities-analytikeren mener også at Subsea 7s ordreinngang var dårlig i kvartalet.

- Det er ikke noe som tyder på at det skal bli veldig mye bedre i løpet av året, sier han.

Pareto Securities venter kun å gjøre marginale endringer på sine estimater for 2016 etter rapporten. Også Handelsbanken venter små estimatendringer.

Følg markedene i DN Investor

LES OGSÅ:

Flere nordmenn på Forbes rikingliste

Varsler storsalg av Marine Harvest-aksjer

Se DNtv: Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève

 

Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève
Bugatti Chiron blir verdens raskeste bil.
00:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.