Det er allerede velkjent at det sørafrikanske gründerikonet Elon Musk balanserer tiden sin mellom elbilselskapet Tesla og rakettprodusenten SpaceX, ispedd hobbyprosjekter som for eksempel Hyperloop.

En artikkel i Wall Street Journal tirsdag avslørte imidlertid at Musk nå er i gang med enda et prosjekt, noe Musk senere bekreftet på sin egen Twitter-profil.

Selskapet har fått navnet Neuralink, og ifølge Musk vil det komme mer informasjon om det i neste uke.

Ifølge BBC er målet at selskapet skal produsere teknologi som skal gi små elektroder, som kan implanteres i menneskers hjerne. 

Musk skal selv stå bak finansieringen av selskapet.

Frykter kunstig intelligens

Daily Mail refererte i februar til en konferanse der Musk snakket om sin egen frykt for «dyp» kunstig intelligens, som er «smartere enn det smarteste mennesket på jorden».

Musk mener at mennesker kan bli utkonkurrert av maskiner på grunn av hurtigheten

- Over tid tror jeg vil se en nærmere sammenslåing av biologisk intelligens og digital intelligens. Et slags grensesnitt med høy båndbredde med hjernen vil være noe som kan føre til en symbiose mellom menneskelig og maskinintelligens, sa Musk ifølge Daily Mail.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.