For de som trodde de store suvenes tid var forbi, dere tar feil. Mandag åpnet bilutstillingen i Beijing, og en lang rekke nyheter blir presentert. I Kina er det visstnok offisielt dragens år, men vi synes kanskje at supersuvens år er mer korrekt når vi ser hva som hittil er avduket på bilutstillingens første dag.

Se bilder:

De britiske bilbyggerne i Eterniti viser noe de kaller verdens første supersuv, med sin modell Artemis. Bilen er bygget på Porsche Cayenne Turbo, men her er den 4,8 liter store V8-eren trimmet til over 600 hestekrefter og et dreiemoment på 750 Newtonmeter.

 

Null til 100 km/t går unna på 4,5 sekunder. Cayennes opprinnelige terrengegenskaper er her fjernet helt, blant annet med sportsdempere og 23-tommers felger med voldsomme 315/25-profil dekk. Komforten er dermed antakelig så som så.

Se video fra Eterniti i Frankfurt ifjor:

Ny suv fra Lamborghini
Men det spørs om ikke de britiske bilprodusentene tar litt feil, for allerede dagen før utstillingen åpnet avduket Lamborghini sin konseptbil supersuven Urus.

Se store bilder:

Bilen minner ikke så mye om sin forgjenger LM002 fra 1986, men har et langt mer elegant og strømlinjeformet ytre. Lengden er på fem meter, mens bredden er like under to.

 

- Urus er en veldig konkret ide om Lamborghinis fremtid - som en tredje modellrekke og et perfekt komplement til våre supersportsbiler, sa Lamborghini-sjefen Stephan Winkelmann under avdukningen.

Bilen yter 600 hestekrefter, og skal være lettere enn alle konkurrentene. Den nærmeste konkurrenten som finnes i produksjon er nok BMW X6 M.

Les fra vår prøvekjøring av den her: BMWs Mastodont

Bentley avslører
Også tyskeide, men likevel erkebritiske Bentley har en suv på gang. EXP 9 F ble avduket i Geneve tidligere i år, men i Beijing ble det kjent hva man forestiller seg under panseret på bilen.

I tillegg til toppmodellen med W12-motoren på seks liter, vurderes det en V8 på fire liter og 500 hestekrefter, samt en V6 plug-in hybrid. Sistnevnte skal visstnok kunne by på et CO2-utslipp på kun 130 gram per kilometer, men likevel gjøre null til 100 km/t på under fem sekunder.

- Vi vurderer aktivt en rekke spennende motor-alternativer, men en ting er sikkert - enhver suv fra Bentley skal tilby de tordnende ytelsene som merket er kjent for, sier Bentley-sjefen Wolfgang Dürheimer i en pressemelding.

Les mer her: Mer eksklusiv SUV finner du ikke

 

Les også om Mercedes' nyoppussede Geländewagen: Kan det bli tøffere? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.