Johan H. Andresens Ferd og Thomas Wilhelmsens Wilh. Wilhelmsen har nylig opprettet et felleseid selskap som skal jakte investeringer innen offshore- og supplysektoren, skriver Finansavisen tirsdag.

- Jeg kan bekrefte at vi er i en veldig tidlig fase i et prosjektsamarbeid med Wilh. Wilhelmsen for å vurdere mulighetene innen visse offshoresegmenter, sier investeringsdirektør Morten Borge i Ferd til avisen.

Borge understreker imidlertid overfor Finansavisen at «det kan ta flere år før vi vurderer noe som attraktivt».

Flere andre profilerte investorer har for lengst meldt seg på i kampen om supply-rederiene.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker-konsernet har inntatt førersetet konsolideringen, og har brukt det Skudeneshavn-baserte rederiet Solstad Offshore som sitt verktøy, etter å ha gått inn som aksjonær og støttespiller. Røkkes Aker blokkerte senere en foreslått refinansiering av Rem Offshore etter å ha kjøpt seg inn i et av selskapets obligasjonslån, og Rem fusjonerte deretter med Solstad Offshore.

En annen norsk mangemilliardær, Kristian Siem sto på forsommeren frem i DN og sa at han hadde etablert et fond på 250 millioner dollar, drøyt to milliarder kroner, sammen med det amerikanske oppkjøpsfondet Elliott. Hensikten var nettopp å restrukturere norsk offshore-bransje.

Så langt er det imidlertid bare Røkke som har tatt grep. I likhet med Røkke har Siem adskillig erfaring med å lede an i restruktureringer. Dette har han gjort både i riggbransjen og cruisebransjen tidligere.

I juli understreket han overfor DN at det er plass til flere aktører i konsolideringen.

– Du er ikke redd for å bli utmanøvrert av Røkke og Aker?

– Nei, tvert imot, og hvis andre finner gode løsninger i offshore-forsynings-sektoren ønsker vi det velkommen. At det er andre på banen som også foretar konsolidering eller konstruktive tiltak som bedrer næringer, ser vi positivt på, sa Siem.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Meglerhus: Kan sette kronen i et positivt lys internasjonalt  

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Mimer seg til suksess
Sondre Rodriguez Pedersen (13) fra Drøbak har 660.000 følgere på appen Musical.ly. Slik mimer han seg til suksess.
01:14
Publisert: