Havyard Ship Technology inngikk onsdag en avtale med bestilleren av bygg 126, et Havyard 833 WE plattformforsyningsskip, om utsettelse av levering av skipet fra mars 2016 til juni 2017.

Det opplyses i en melding onsdag kveld.

Selskapet viser til at utsettelsen vil føre til lavere kapasitetsutnyttelse ved Havyard Ship Technology i 2015, samt utsettelse av fortjeneste fra prosjektet.

«Dette vil ha en negativ effekt på resultatet for Havyard Group i 2015 i størrelsesorden 20 millioner kroner på grunn av lavere kapasitetsutnyttelse og 10 millioner kroner på grunn av utsatt bidrag», heter det.

Manglet finansiering

Selskapet viser til at bestiller har jobbet med flere prosjekt for langtidsbeskjeftigelse av skipet, noe som er en forutsetning for å skaffe langtidsfinansiering i dagens marked.

«Dette har bestiller foreløpig ikke lykkes med og Havyard har derfor valgt å inngå avtale med bestiller om utsettelse av leveringstiden. Det er videre avtalt en økning av bestillers innbetalinger i byggeperioden og at bestiller skal betale Havyard Ship Technology en kompensasjon for utsettelsen», heter det.

Basert på avtalen ventes det ikke at prosjektresultatet påvirkes som følge av utsettelsen av leveringstiden, opplyses det.

Les også:
Asia i dag: Skjebnedager for verdensøkonomien
- Markedsforholdene har forverret seg  
Ny asylavtale kan komme på plass før jul
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.