I første omgang vrakes de tradisjonelle telefonkioskene på norske flyplasser og togstasjoner, mens en rekke kjøpesentre skal suppleres utover høsten.

Selskapet Norske Informasjons-terminaler (NIT) står bak de norskproduserte internettkioskene.

Først i Norden
Samarbeidet mellom Telenor og NIT gjør Norge til det første landet i Norden med telefonkiosker av dette slaget.

- Vi ønsker å gi våre brukere det siste innen telekom, og synes det er viktig å ligge i forkant og være innovative, sier informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor til dn.no.

Med iPoint kan brukere både ringe og surfe på internett - gjerne samtidig. Kioskene er også utstyrt med web-kamera og mikrofon som gjør at man kan sende e-post med videosnutter. Bruken betales med mynt, kreditkort, smartkort eller mobiltelefon.

- Dette er en kjærkommen ekstratjeneste i forhold til vanlige telefonkiosker nå som de aller fleste har mobiltelefon, sier daglig leder i Norske Informasjonsterminaler, Geir Børresen.

Bruken av Telenors telefonkiosker har falt drastisk i takt med at mobiltelefon er blitt allemannseie. Nå håper teleselskapet på en ny vår for kioskene.

Folk på farten
De første multimediakioskene settes opp på Byporten i Oslo i disse dager, mens Telenor vil rulle ut iPoint på landets flyplasser og togstasjoner i ukene fremover.

- Folk er stadig mer på farten, samtidig som de ønsker å være tilgjengelige. Derfor tror vi disse multimedieterminalene med både telefon og internett vil tilfredsstille et behov. For mange er jo e-posten viktigtere enn postkassa hjemme, sier Johannessen.

iPoint er konstruert for å tåle mye bruk og eventuell hardhendt behandling. Terminalen har 3M touchscreen som blant annet brukes i Las Vegas, og som tåler millioner av berøringer på samme punkt.

Videre har iPiont et ytre i rustfritt stål, med vanntett ståltastatur og innmat fra Hewlett Packard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.