Aksjonærene frykter at opplysningene fra kringkasteren NHK og nyhetsbyrået Kyodo er første tegn på at den japanske bilprodusenten er innblandet i lignende skandaler som Volkswagen og Mitsubishi.

Kilder i selskapet sier imidlertid til avisen Mainichi at testene ikke fører til feil i bilenes utslippsinformasjon.

Suzukis 86 år gamle sjef, Osamu Suzuki, er kalt inn på teppet hos det japanske transportdepartementet for å diskutere saken. Selskapet har varslet en pressekonferanse onsdag ettermiddag lokal tid.

Ifjor ble det kjent at den tyske bilprodusenten Volkswagen har installert programvare i dieselbiler som gjør at bilene får lavere verdier av NOx-utslipp i tester. 11 millioner biler var omfattet av jukset.

I april ble det kjent at også japanske Mitsubishi har jukset med utslippstall. Rundt 625.000 såkalte minibiler var omfattet av jukset. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.