I forrige uke kom det 439.000 nye søknader om arbeidsledighetstrygd (initial jobless claims) i USA. Det viser de ukentlige tallene som det amerikanske arbeidsdepartementet la frem torsdag.

Etter at antallet nye søknader falt uken før , økte nå søknadsbunken med 2.000.

De ferske ledighetstallene var imidlertid bedre enn ventet. På forhånd mente analytikerne i snitt at det ville komme 441.000 nye søknader.

- Dette tyder på svak bedring i arbeidsmarkedet. Det beveger seg i ritkti retning, men tallene er fortsatt veldig høye, sier Stephen Stanley, sjeføkonom i Pierpont Securities LLC, til Marketwatch.com .

Oppløftende gjennomsnitt
Det løpende gjennomsnittet for de fire seneste ukene var på 443.000 sammenlignet med 447.000 uken før. Gjennomsnittstallet blir sett på som en bedre indikator på trenden i ledighetssøknader, siden uketallene ofte varierer mye.

Det løpende gjennomsnittet for de siste fire ukene er nå på det laveste nivået siden september 2008.

I 2010 har uketallet variert mellom 504.000 og 427.000, ifølge Marketwatch.com .

8,85 millioner ledige
Antallet som fortsetter å motta ledighetstrygd (continuing claims) falt med 48.000 personer til 4,3 millioner i uken som sluttet 13. november.

Ifølge Marketwatch.com var det nå 8,85 millioner mennesker som mottok en eller annen for form offentlig ledighetsstønad, en reduksjon på 146.000 fra uken før.

Ifølge Marketwatch.com sier ikke amerikanske bedrifter opp folk i samme mengde som de gjorde under krisen, og når de samtidig forsiktig begynner å ansette bidrar det til at ledigheten har falt fra toppen på nær ti prosent.

Utviklingen i det amerikanske arbeidsmarkedet er en svært viktig pekepinn på utviklingen i økonomien totalt sett. Høy ledighet legger gjerne en demper på det private forbruket, som står for omtrent to tredeler av økonomien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.