– Været er viktig for julehandelen. Været i fjor var salgsfremmende, i år har det snarere vært salgshemmende. Med det i bakhodet er tallene bedre enn forventet, sier Bror Stende, direktør for mote og fritid i Hovedorganisasjonen Virke.

Kvaruds julehandelindeks viser en samlet omsetningsnedgang i uke 46 og 47 på 1,6 prosent. Nedgangen kom ikke uventet, ettersom november i fjor var en svært lønnsom måned for handelsstanden.

Størst er fallet for kles- og skobutikkene. Sist uke kjøpte vi sko og klær for nesten 9 prosent mindre enn i samme periode i fjor. Virke ser imidlertid fortsatt lyst på årets julehandel, og tror nordmenns kjøpeglede vil ta seg opp. Prognosen om en økning på 3 prosent står fast.

– Julehandelen tar for alvor fart i midten av desember når folk får lønn, sier Stende.

For øvrig la vi sist uke igjen mer penger ved serveringssteder og i kjøpesentre enn i samme uke i 2010. Salgsøkningen var på vel 3,5 prosent. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.