Dollar viser en viss oppgang torsdag morgen, etter at risikoviljen i markedet ble svekket etter offentliggjøringen av HSBCs flash PMI-indeks for Kina, som falt til 48,1 i juni sammenlignet med 48,4 måneden før.

Indeksen er en indikator for den offisielle innkjøpssjefindeksen for Kina. Den er på et bunnivå for de seneste syv månedene, og understreker svakhetene i kinesisk og global økonomisk utvikling, skriver Market News International (MNI).

Risikostemningen har utviklet seg rykkvis siden onsdag kveld, etter at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve kunngjorde at den vil utvide sitt operasjon Twist-program frem til utgangen av året, i stedet for å stanse det ved utgangen av juni.

- Fed er villig til å foreta ytterligere lettelser, basert på utviklingen i eksterne forhold som eurosonen, og for øyeblikket benytter sentralbanken Twist kun som et overgangstiltak. Det må bli verre i Europa før Fed lar seg overbevise om å gjøre mer, sier analytikere i CIMB Research, ifølge MNI.

Euro ble i New York sent onsdag kveld notert til 1,2707 dollar, mens dollar ble handlet for 79,53 yen. Torsdag morgen er valutakryssene handlet rundt henholdsvis 1,2681 dollar og 79,66 yen.

Kronen er torsdag morgen svekket med om lag en øre mot dollar, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs handledagen før, mens kronekursen er om lag uendret mot euro i samme tidsrom.

MORGENENS UTVALGTE VALUTAKURSER: