Longyearbyen (NTB): Samferdselsdepartementet lover å hjelpe innbyggerne på Svalbard dersom SAS skulle få problemer med å betjene rutene til og fra øysamfunnet.

Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre la fredag ut informasjon om en mulig vanskelig situasjon på grunn av situasjonen i SAS.

– Samferdselsdepartementet følger med på situasjonen i SAS ut fra den faktiske rollen selskapet har for lufttransport i Norge. Departementet er kjent med at SAS er alene om å betjene rutene mellom Longyearbyen og fastlandet, heter det i meldingen som er lagt ut.

Dersom flytransporttilbudet skulle bli berørt, vil departementet bidra til å begrense konsekvensene for berørte reisende og lokalsamfunnet. Frakt av ferskvarer og post, samt luftambulansetjenester blir uansett ikke berørt, opplyser departementet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.