Stortinget må gi sin tilslutning til avtalen, noe næringsminister Monica Mæland (H) håper vil skje.

– Jeg er svært tilfreds med at denne saken ser ut til å løse seg, sier næringsministeren.

Kjøpes fra bergensfamilie

Eierne, Horn-familien i Bergen, representeres av advokat Erling Lyngtveit.

– Vi er godt fornøyd med kjøper og pris, sier advokaten.

Austre Adventfjord ligger like nordøst for Longyearbyen. Eiendommen er på omtrent 217,6 kvadratkilometer og utgjør cirka 0,35 prosent av Svalbards samlede areal. Arealet tilsvarer hele Bærum kommune.

Eierne av Austre Adventfjord tok kontakt med departementet i januar 2014 med forespørsel om hvorvidt staten kunne være interessert i å kjøpe eiendommen.

«Ut fra en vurdering av blant annet eiendommens beliggenhet nær Longyearbyen og et ønske om at en slik eiendom bør være norsk, sa næringsministeren at staten var innstilt på å overta eiendommen», opplyser regjeringen.

– To utenlandske selskaper

Ifølge NRK har det også vært forhandlinger med to utenlandske selskaper. Advokat Lyngtveit har ikke gitt ytterligere kommentarer til salget fredag, men bekreftet overfor NRK i januar at det definitivt dreide seg om strategiske interesser.

– Jeg vil formode at det kan være andre interesser enn kulldrift som dikterer deres interesser for å kjøpe, sa advokaten den gangen.

Ifølge NRK har den kinesiske forretningsmannen Huang Nubo hevdet at han var i forhandlinger om å kjøpe eiendommen. Overfor VG avviste Horn-familien dette via sin daværende advokat.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: