Torsdag kveld ble kronen på sitt svakeste notert til 8,27 mot euro.

I begynnelsen av august var kronen notert til 7,86 mot euro - det vil si en svekkelse på over fem prosent på en drøy måned.

- Oversolgt
DnB NOR Markets vurderer kronen som oversolgt på kort sikt.

"Jeg antydet i går at vi bør vurdere en ny long posisjon (kjøp av euro) ved kurser over 8,25, men vurderer kronen som såpass oversolgt at jeg helst vil se en korreksjon ned først. Det er godt mulig vi kan se et nytt fall for kronen under dagens omsetning, men vær i alle fall forberedt på den forestående korreksjonen. Den kan etter hvert bli betydelig", skriver valutaanalytiker Eirik Larsen i DnB NOR Markets i en rapport fredag.

Høyere rente, sterkere krone
Fokus Bank mener behovet for høyere renter i Norge vil bidra til sterkere krone fremover.

"Vi har lenge vært optimistisk til kronen grunnet sterk vekst og behovet for ytterligere pengepolitiske tilstramminger. Vi tror fortsatt på dette synet", skriver Fokus Bank i sin morgenrapport.

I USA steg rentene i tidlig handel torsdag, men falt etter hvert tilbake og endte lite endret. Lederen for Federal Reserve Bank i San Fransisco, Janet Yellen, uttalte i en tale torsdag kveld at inflasjonen fortsatt er for høy, men sa samtidig at man ennå ikke har sett den fulle effekten av de renteøkningene som har kommet til nå. Yellen uttalte også at inflasjonen i USA kan falle raskere enn ventet.

Boligprisene i USA kan falle
Ifølge Bloomberg News tolket markedet Yellens uttalelser som at Federal Reserve vil komme til å holde styringsrenten uendret på neste rentemøte. En rapport fra National Association of Realtors torsdag viste samtidig at boligprisene i USA nå kan falle for første gang siden 1993.

"Frykten for at USA går inn for en hard landing stiger ettersom boligutbyggerfirmaene melder om en raskere avkjøling av det amerikanske boligmarkedet", skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Det offentliggjøres få viktige nøkkeltall for rente- og valutamarkedene i dag. Det norske markedet avventer de norske KPI-tallene som offentliggjøres mandag. Ifølge en undersøkelse TDN Finans har foretatt, er det ventet at KPIJAE vil stige med 0,6 prosent på årsbasis i august.

Renten på det tiårige norske statsobligasjonslånet NST 472 åpner ned ett punkt til 4,20 prosent, mens differansen til tilsvarende tyske renter er ut to punkter til 41 punkter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.