Svein Erik Bakke ble funnet død i en leilighet i Oslo tirsdag ettermiddag.

- Vi kan bekrefte at vi har vært i Jacob Aalls gate, hvor vi fant Svein Erik Bakke død. Vi rykket ut på en melding som vi mottok klokken 16.20. Det er ikke mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet, opplyser vaktleder Oddleif Sveinungsen ved kriminalvakten i Oslo til seher.no

Bygde opp Viking-gruppen
Bakke, som på folkemunne var kjent som Vaske-Bakke, bygde opp rengjøringsselskapet Viking-gruppen, som på det meste hadde 750 ansatte.

Bakke startet med vaskejobber som 17-åring. Han syklet rundt og vasket sent og tidlig, vaske hadde han lært av mor.

Først vasket han sammen med storebroren sin. Men han skjønte snart at broren hverken hadde samme tempo eller ambisjoner.

Da, i en alder av 19, ansatte Bakke sin mor.

Selskapet hadde i 2000 et overskudd på 60-70 millioner kroner. Året etter møtte Bakke veggen, solgte livsverket og sykemeldte seg i ett år.

Satset i Trysil
Bakke bygde også opp store eiendomsmasser i Trysil, mens Trysil fortsatt bare var en liten bygd.

Siden engasjerte han seg i eiendomsprosjekter i blant annet Hemsedal og Brasil.

Bakke ble regnet for å være "harry", fordi han stilte opp på all verdens reportasjer hos dem som ville ha ham i tale. Harry-stempelet virket aldri å plage Bakke. Han bød på seg selv helt til slutten.

- Distriktsutbygger
- Jeg tror også det er viktig at vi som har fått til noe, forteller om viljen som ligger bak. Det ville jo være trist hvis ingen av oss ville fortelle historien vår. For ikke bare har jeg gjort noe for familien og meg sjøl. Men tross alt er jeg en samfunnsbygger og distriktsutbygger. Jeg er stolt av det jeg har gjort. Derfor må det være greit at Reitan og Røkke og Hagen og Bakke og Thon og at de fleste av oss, vi har ikke så mye utdannelse i ballasten, sa Bakke til Dagens Næringsliv i 2001.

De senere årene var det private eiensomstransaksjoner som førte Bakke frem i søkelyset.

Bygdøy-villaen
 Svein Erik Bakke kjøpte i 1997 en etterhvert beryktet strandvilla på Bygdøy. For bolighuset på 330 kvadratmeter, 100 meter strandlinje og fire mål tomt betalte Bakke 27,4 millioner kroner. Selgere var brødrene Alvern, som selv ga 26 millioner kroner for eiendommen året før.

i 2000 kjøpte finansmannen Thomas Øye eiendommen av Bakke for 50 millioner kroner, som den gang var den høyeste prisen noensinne for en bolig i Norge. Da Øye ikke klarte å betale første avdrag på ti millioner kroner, ble han slått konkurs av Bakke.

Ifjor høst kjøpte regjeringen Bakkes villa på Bygdøy i Oslo for 30 millioner kroner.

Svein Erik Bakke var forlovet med Kajsa Lundgaard (31). Bakke hadde to voksne barn fra sitt første ekteskap.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.