Sveitserfranc ble kraftig styrket fredag morgen etter at resultatet fra den britiske folkeavstemningen viste flertall for utmeldelse av EU.

En periode var euroen handlet til rundt 1,062 sveitserfranc etter å ha blitt handlet til rundt 1,10 sveitserfranc i starten av handelen.

Rundt klokken 9.15 melder den sveitsiske sentralbanken at den har intervenert, det vil si grepet inn i markedet, for å stabilisere kursen, melder TDN Finans og viser til en melding fra Bloomberg News.  Sentralbanken melder at den vil fortsette å være aktiv i markedet.

Sveits kuttet styringsrenten til minus 0,75 prosent i januar ifjor. Samtidig forlot sentralbanken politikken med å forsvare kursen mot å falle under et gulv mot euro på 1,20 sveitserfranc.

Les mer på DN.no:

Topptrente hjerter er syke: Risikosport d2Plus (DN+)

Kristian Siem (67) ba britenes stats­minister om å legge frem en plan for reform av EU innenfra. Investoren er redd for at irritasjon over byråkrati sender britene ut av unionen. Ga EU-råd til Cameron dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen. (DN+)

Hun får karrieren knust i EU

- Cameron forblir statsminister  

Slik reagerer britiske medier  

Erna Solberg: - Brexit er et varsku for EUs ledere  

- Brexit vil føre til børsfall verden over

Panikken brer seg på verdens børser: Britisk valgresultat skaper sjokkbølger i finansmarkedene  

- Det er brutalt. Det er dette vi fryktet skulle skje  

Asia i dag: Panikk i Asia etter "Brexit"  

Anbefalt av DNtv:

UKIP-leder og brexit-topp Nigel Farage jubler: - La 23. juni bli vår uavhengighetsdag!
Han håper en seier vil bety slutten på EU og gjenopprette et Europa av nasjonalstater.
00:56
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.