Vattenfall satser for fullt på klimaverstingen brunkull i det østlige Tyskland. Ingen andre energiformer slipper ut like mye CO2 per enhet produsert energi. Brunkullsatsingen alene fører til like store CO2-utslipp som man har i hele Sverige, skriver Europower.com.

Vattenfall har et mål om å kutte sine utslipp til 65 millioner tonn i året i 2020. I fjor slapp selskapet ut 87 millioner tonn. Ved å bidra til østtysk brunkullproduksjon, øker selskapets CO2-utslipp med 42,5 tonn årlig frem mot 2015. Det er på nivå med Sveriges totale CO2-utslipp.

– Så lenge anleggene våre er lønnsomme er det ikke relevant å stenge, har Tuomo Hatakka, Vattenfalls leder for elproduksjon og gruvevirksomhet uttalt til avisen Dagens Industri.

Konsernsjefen i kraftgiganten mener det er fullt mulig å kombinere økte utslipp med 2020-målet:

– Jeg anser at de tilsynelatende motstridende kravene er helt mulige å forene, uttalte Vattenfalls konsernsjef Øystein Løseth i selskapets siste bærekraftrapport.

I bærekraftrapporten har selskapet også vært åpne på at de på kort sikt kommer til å øke utslippene sine, skriver Europower.

Europower AS er Nordens ledende nyhets- og analysebyrå om og for kraftbransjenog eies av NHST Media Group som også utgir blant annet DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.