Det svenske oljeselskapet Lundin Petroleum spår at oljeproduksjonen fra feltet Johan Sverdrup i Nordsjøen vil være på en halv million fat per dag når produksjonen når toppnivå.

- For å sette dette i sammenheng tilsvarer det 25 prosent av Norges nåværende oljeproduksjon, skriver toppsjef Ashley Heppenstall i selskapets kvartalsrapport som ble lagt frem onsdag skriver DI.se.

Vil firedoble produksjonen
Selskapet er operatør på den delen av Johan Sverdrup som er tilknyttet lisens PL 501. Selskapet eier 40 prosent av lisensen, mens Statoil og Maersk eier henholdsvis 40 og 20 prosent. Lundin har også 10 prosent av PL 265, som er en annen lisens som er tilknyttet funnet.

Ifølge Heppenstall vil Lundins egen produksjon være omtrent fire ganger så stor som i dag når Johan Sverdrup kommer i produksjon. Selskapet venter konseptvalg for utbyggingen av Sverdrup vil bli tatt i slutten av 2013, melder TDN Finans onsdag.

Skal vokse uten emisjon
Lundin Petroleum gjentar guidingen om en produksjon i 2013 på 33-38.000 fat oljeekvivalenter per dag. Selskapet venter at produksjonen kommer til å overgå 40.000 fat oljeekvivalenter pr dag i slutten av 2013 grunnet produksjonsstart på Brynhild-feltet.

I slutten av 2015 venter selskapet at produksjonen vil nå 70.000 fat per dag. Selskapet opplyser at utviklingen på Brynhild, Bøyla og Edvard Grieg har vært tilfredsstillende, og produksjonsstart på feltene ventes i henholdsvis 2013, 2014 og 2015, ifølge TDN Finans.

Heppenstall gjentar at selskapet skal klare å vokse med hjelp av lån og egen kontantstrøm. Dermed avviser han at selskapet har behov for en ny emisjon.

LES OGSÅ:

Svalestup for Lundin (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.