Nærings- og handelsdepartementet hevder at det ikke fikk tilstrekkelig informasjon rundt milliardtransaksjonene mellom Aker og Aker Solutions.

Aker mener Berit Kjøll har fått grundige orienteringer, og tatt informasjonen videre til departementet.

Misfornøyde
Nå kommer svenske Investor AB, som er Wallenberg-familiens investeringsselskap, på banen med ryggdekning for næringsminister Sylvia Brustad.

Den svenske Wallenberg-familien har en eierandel på ti prosent i Aker Holding gjennom Investor AB og SAAB.

- Vi har tidligere sagt at vi er misfornøyde med prosessen, sier Investor ABs kommunikasjonsdirektør Fredrik Lindgren til DN.no torsdag.

Les: Røkke får kritikk fra Sverige

Juristene peker på generalforsamlingen
Han forteller at selskapet dessuten tidlig hentet inn juridiske vurderinger fra norske jurister.

- Konklusjonen deres var at denne saken burde vært behandlet på generalforsamling i Aker Solutions Asa. Alle aksjonærene skulle vært med i denne prosessen, sier Lindgren, og legger til:

- Vi må konstatere at informasjonen og beslutningsprosessen ikke har vært som den skal være i et slikt tilfelle.

- Må finne beste veien fremover
- Brustad ønsker en nullstilling eller at transaksjonene kommer opp på generalforsamling i Aker Solutions Asa. Er dette noe Investor støtter?

- Vi ønsker ikke en diskusjon om dette i media. Nå har vi dialog igang mellom de involverte partene, og vi må være konstruktive og finne den beste veien fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.