Det kommer frem i rapporten «Musikk i tall 2014» som er utarbeidet av Rambøll Management Consulting for Kulturrådet.

Den norske musikkomsetningen inkluderer inntekter fra konsertvirksomhet (billettinntekter), innspilt musikk og vederlags og opphavsrettslige inntekter.

Ifølge rapporten går den norske musikkomsetningen tilbake to prosent fra 2013.

– Men samtidig har det vært en vekst i omsetningen fra 2012 til 2014 tilsvarende 7 prosent, omtrent som i våre naboland. Det blir spennende å se hvordan utviklingen blir i 2015 – om omsetningen øker, avtar eller stabiliserer seg, sier forsker Håkon Kavli i Rambøll Management Consulting i en pressemelding.

Nedgang i nedlasting

I Sverige ble det omsatt musikk for tilsvarende 7,4 milliarder norske kroner i 2014.

Selv om strømming av musikk skyter fart, og har økt med 78 prosent fra 2012 til 2014, så er det konsertvirksomhet som står for halvparten av den totale norske musikkomsetningen.

1,8 milliarder spilte norske musikere inn på konserter i fjor.

Nedgangen i salgsinntekter fra fysisk musikksalg fortsetter og har de to siste årene falt med 65 prosent. I tillegg har det vært 28 prosent nedgang i nedlasting av musikk fra 2012 til 2014.

I totalvolum kompenserer strømmeveksten for nedgangen i fysisk cd-salg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.