Det strammes også inn på skattelettelser. I stedet blir det dyrere vin og snus. Pengene skal blant annet gå til skolene, skriver TT.

Finansminister Anders Borg presenterte onsdag hovedtrekkende i vårens budsjett fra den borgerlige koalisjonsregjeringen. Han ser lysere på den økonomiske innhentingen for landet. Til snuserne sier han følgende:

– De liker det nok ikke, men jeg tror snusere er kloke og fornuftige mennesker. De ser at overskudd er viktig, de ser hva som skjer i andre europeiske land og de støtter at det er viktig å gi barn og unge en god utdanning.

I vårens budsjett går avgiftene opp på alkohol, tobakk og kjøretøy. Det blir mindre fradrag på sparing. De økte inntektene skal gå til skole, lærerutdanning, bedre kreftbehandling og lavere sykelønnskostnader for småbedrifter.

Sveriges borgerlige regjering presenterte allerede tidligere i februar en økning i landets skatter og avgifter for årene 2015 til 2018. Til høsten er det valg i Sverige.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

EU og USA forbereder kraftigere Russland-sanksjoner

Billigste svenskekrone på fem måneder

Kjøpte mobiltelefon til 28.000 og hadde Porscher og Jaguar i garasjen

Asia i dag: Tidenes eiendomsboom i Sørøst-Asia  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.