Den svenske næringslivsprofilen Christer Ericsson (74) har vært savnet i over et døgn etter at han ikke returnerte etter en fisketur i skjærgården utenfor Göteborg mandag. Det bekreftet hans familie i en pressemelding tidligere på dagen tirsdag, ifølge Göteborgs-Posten.

Ifølge avisen ble den svenske redningssentralen varslet om en tom fritidsbåt som lå og drev i havet mellom øyene Marstrand og Tjörn nord for Göteborg i Sverige.

Fra båten hang det fiskeredskap og liner, noe som ledet til at redningssentralen mistenkte at en eller flere personer hadde falt overbord.

Det har pågått søk etter Ericsson med dykkere og helikopter tirsdag.

Den svenske sjøredningstjenesten opplyser til Göteborgs-Posten at sjansen for å finne Ericsson i live anses som liten.

Bygget opp boligriggselskap

Ericsson er i Norge kanskje aller mest kjent som en av grunnleggerne av det som senere ble til boligriggselskapet Prosafe.

Allerede sent på 1970-tallet bygget selskapet hans Consafe Offshore verdens første spesialbygde offshore boligplattform ved verftet Götaverken Cityvarvet i Göteborg, skriver familieselskapet JCE Group på sine nettsider

Selskapet bygget ytterligere ti slike plattformer frem til 1982. I 1985 tok selskapet også levering på dykkeskipet «Safe Regalia»

Etter det kraftige fallet i oljeprisen i 1985 fikk selskapet, som i stor grad hadde gjeldsfinansiert de mange nybyggene, problemer og gikk konkurs.

12 år senere, i 1997, grunnla Ericsson det som ble forløperen til det norske boligriggselskapet Prosafe. Selskapet hans JCE Group, kjøpte da tre halvt nedsenkbare konstruksjons- og boligrigger. I april samme år ble Safe Group notert på Oslo Børs med Ericssons selskap som hovedaksjonær med rundt 40 prosent av aksjene, ifølge JCE Groups nettsider. 

I desember samme år slo Safe Offshore og Procon Drilling seg sammen og dannet Prosafe. På det meste hadde Ericsson 30 prosent av aksjene i Prosafe, men ble vannet ut til 12 prosent gjennom emisjoner.

Kjøpt opp igjen

I 2004 solgte JCE seg helt ut av Prosafe. Året etter startet Ericsson opp den konkurrerende virksomheten Consafe. Selskapet ble børsnotert i Oslo i september 2005.

I midten av 2006 kjøpte Prosafe opp konkurrenten gjennom et tilbud på alle aksjene i selskapet. Avtalen var verd over 1,8 milliarder svenske kroner for Ericsson, har DN tidligere skrevet. 

Prosafe eide på dette tidspunktet 11 av 17 tilgjengelige boligrigger på verdensbasis. Syv av dem ble opprinnelig bygget av Consafe på 1980-tallet og tre av dem kom fra oppkjøpet av Consafe, ifølge JCE Group.

Prosafe er fremdeles notert på Oslo Børs.

Selskapet JCE Group eies i dag av Ericssons barn Fabienne Gustafsson (41) og Hampus Ericsson (43). Ifjor hadde de to en formue på 1,2 milliarder kroner hver, ifølge Veckans Affärer.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Amerikansk BNP opprevidert  

Undersøkelse: Flere venter fortsatt boligprisvekst

Bank of England tilfører markedet mer enn 30 milliarder kroner

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.