Brannmannskaper kjempet lenge for å få kontroll over brannen, men måtte i morgentimene konstatere at halvparten av bygningen var totalskadd.

Bygningen var klargjort, men ennå ikke tatt i bruk som asylmottak, og det befant seg ingen personer i den tidligere skolen i Onsala da brannen brøt ut.

Brannårsaken er ikke fastslått, og politiet har sperret av området for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Påsatt brann

Natt til lørdag brant en annen skolebygning ned til grunnen i Kånna rett sør for Ljungby i Småland. Også denne var klargjort for å ta imot asylsøkere, og politiet tror brannen var påsatt.

– Mye tyder på at brannen var påsatt, sier operasjonsleder Henrik Jonasson til Smålandsposten.

Tirsdag gikk et brakkeanlegg i Arløv i Skåne opp i flammer. Anlegget skulle benyttes som mottak for enslige mindreårige flyktninger og tas i bruk dagen etter. Også denne brannen etterforskes av politiet.

Ti branner

Rundt ti asylmottak, eller bygninger som var i ferd med å tas i bruk som mottak, har hittil i år blitt flammenes rov.

Svensk politi mistenker ildspåsettelse i minst åtte av tilfellene, men ingen er pågrepet.

Etter brannen i Ljungby har politiet i samarbeid med kommunen besluttet å styrke vaktholdet ved eksisterende og kommende asylmottak i kommunen.

Les også:
Avgått VW-sjef skal helt ut av konsernet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.