Flere svenske statsråder har fått tusenvis av kroner for mye betalt ved ikke å sykmelde seg og dermed slippe karensdagen, skriver Dagens Nyheter.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), næringsminister Annie Lööf (C) og utdanningsminister Jan Björklund (FP) er blant de 17 regjeringsmedlemmene som har vært borte fra jobb på grunn av sykdom, men som likevel har fått full lønn.

Sverige har et system med en karensdag som innebærer at man ikke får sykepenger den første sykedagen. Fra andre dag får man 80 prosent av lønnen i sykepenger.

Siden 2006 har kun tre statsråder sykmeldt seg, ifølge Dagens Nyheter.

Statsminister Reinfeldt var borte fra et møte i EU-nemnda foran et EU-toppmøte i januar 2012. Flere medier meldte at han var magesyk. Dersom han hadde sykmeldt seg skulle han ifølge DN ha fått fradrag i lønn på 4.645 svenske kroner.

Rettsjef i den svenske Statsrådsberedningen hevder imidlertid at statsrådene ikke trenger å sykmelde seg. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.