- Jeg har lang erfaring i Riksdagen og det får vi respektere at du ikke har, sa Reinfeldt da han og Socialdemokraternas leder Löfven møttes til debatt i Sveriges Radio.

Löfven har fått økt oppslutning på meningsmålingene det siste året, og anses som opposisjonens statsministerkandidat ved høstens riksdagsvalg i Sverige.

- Reinfeldt hadde heller ingen regjeringserfaring da han ble statsminister, kontret Stefan Löfven med.

Har fått kritikk

Den svenske statsministeren kom titt og ofte med antydninger om at han er mer erfaren i regjeringsforhandlinger enn Löfven. I en debatt hos Aftonbladet uttalte Reinfeldt at Löfven «ikke var verdig å lede Sverige».

Löfven fortsatte med å forklare Reinfeldt at han selv vet hvordan det er å vokse opp i et arbeiderhjem uten overflod og hva det vil si at alle barn skal gis like vilkår og muligheter.

Den svenske statsministerens parti Moderaterna har også fått kritikk får å ha mislyktes i sysselsettingspolitikken. Reinfeldt brukte anledningen på direktesendt radio til å kritisere Löfven for manglende forslag som gir varige jobber.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.