– Det som gjør meg sterk i troen på Moderaterna, er at dere fortsatt har de beste politiske ideene og de beste politiske løsningene, sa Solberg i sin tale til 2.800 medlemmer av det borgerlige regjeringspartiet Moderaterna i Göteborg lørdag formiddag.

Solberg imponert

Solberg sa videre at partiet hadde flere imponerende resultater å vise til etter åtte år ved makten. Hun trakk blant annet fram regjeringens økonomi- og arbeidslivspolitikk og moderniseringen av velferdstilbudet som særlig vellykket.

– Jeg tror også Moderaternas løsninger for å få flere i jobb har vært en hovedårsak til at Sverige har vært kanskje det landet i EU som har klart seg best gjennom finanskrisen. Derfor vil Fredrik Reinfeldt være en god statsminister for Sverige i fire nye år, sa Solberg videre.

Sliter på meningsmålinger

Til høsten er det riksdagsvalg i Sverige, og meningsmålinger viser at oppslutningen om Moderaterna har vært nedadgående i lang tid. Opposisjonen, med Socialdemokraterna i spissen, har derimot oppnådd en solid ledelse blant svenske velgere.

På en meningsmåling lørdag fikk de rødgrønne en samlet oppslutning på 51,9 prosent, mens den borgerlige koalisjonen Alliansen kun fikk 37,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.