Assanges krav om å få arrestordren opphevet er tidligere blitt avvist av en lavere rettsinstans. Nå er det Svea hovrett i Stockholm som skal ta stilling til saken.

Svensk politi etterlyste Assange etter at han ble beskyldt for seksuelle overgrep mot to kvinner under et besøk i landet i 2010.

En britisk domstol besluttet senere at Assange skulle utleveres til Sverige, noe WikiLeaks-grunnleggeren har motsatt seg fordi han frykter å bli utlevert videre til USA. Her kan han bli tiltalt for å ha offentliggjort store mengder hemmelige amerikanske dokumenter.

For å unngå utlevering til Sverige har Assange søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London. Han har oppholdt seg her siden 2012.

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

 

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.