Det ble nemlig ganske stille på valgvaken til Miljöpartiet da SVTs valgdagsmåling dukket opp på skjermen og viste 4,2 prosent søndag kveld. Mange fryktet at partiet ville havne under sperregrensen på 4 prosent, noe talsperson Isabella Lövins tale også bar preg av.

Med 6.002 av 6.004 valgdistrikter opptalt ser det imidlertid ut til at Lövin og hennes partifeller kan puste lettet ut med en oppslutning på 4,3 prosent.

– Valgvaken begynte med at kristendemokrater og sverigedemokrater satt og hånlo og sa at «nå slipper vi det der miljøpartiet». Men de slipper ikke unna oss, sa partiets andre talsperson Gustav Fridolin fra scenen natt til mandag.

Videre uttalte Fridolin at Miljöpartiet jobber med å «knekke koden» for hvordan man kan sitte som et lite parti i regjering uten å miste støtte fra velgerne. Ved valget i 2014 hadde partiet hele 6,9 prosent oppslutning.

Twitter gratuleres Miljöpartiet av sitt norske søsterparti Miljøpartiet De Grønne.

– Gratulerer til Miljöpartiet med en fantastisk valgkamp! Det var utrolig inspirerende å besøke dere i innspurten, og nå får dere belønning for arbeidet! Kampen fortsetter for den internasjonale grønne bevegelsen – klimaet kan inte venta! skriver nasjonal talsperson Arild Hermstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingen i verden kjøpte mer aksjer enn ham
Slik sikret Norge seg en lottogevinst mens panikken spredde seg over hele verden
03:17
Publisert: