De rødgrønne partiene har fortsatt en solid ledelse på meningsmålingene ti dager før valget i Sverige. Men Socialdemokraterna og partileder Stefan Löfven ligger an til et dårligere resultat enn ved «krisevalget» i 2010.

Den rødgrønne blokken med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljøpartiet har en oppslutning på 48,1 prosent på siste måling utført av Ipsos for Dagens Nyheter. Det er en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng siden forrige uke.

De ligger likevel langt foran den borgerlige Alliansen som går tilbake med 0,8 prosentpoeng til 36,9 prosent.

29,7 prosent sier de ville stemt på Socialdemokraterna og partileder Stefan Löfven. Aldri tidligere har partiet hatt statsministeren med så lav oppslutning i befolkningen.

Det innvandringskritiske Sverigedemokraterna ligger an til å få en oppslutning på 9,7 prosent mens Feministisk initiativ for første gang er over sperregrensen med 4 prosent.

Valget på ny Riksdag holdes 14. september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.