Dahlsten peker ut Christer Pettersson som mannen som drepte den svenske statsministeren i 1986, og han hevder å ha troverdige kilder som bygger opp om dette.

Petterson ble dømt for drapet i 1989, men senere samme år ble han frifunnet. Han døde i 2004.

– Drapet er etter min oppfatning oppklart på alle andre vis enn de rent juridiske, og det siste kan det dessverre aldri bli siden den mistenkte ikke lenger finnes i livet, skriver Dahlsten i et innlegg i den svenske avisen Dagens Nyheter.

Dahlsten skriver blant annet at Pettersson besøkte statsministerens kontorer et par år før drapet for å forhøre seg om Palmes vaner. Den tidligere statssekretæren mener at motivet for drapet var et sterkt hat mot Palme.

– Til tross for sin sterke empati ble Olof Palme utsatt for en av de verste hatkampanjene en svensk statsborger er blitt utsatt for, og det var til sist det hatet som drepte ham. Det er den ubehagelige sannheten, skriver den tidligere statssekretæren.

Olof Palmes kone, Lisbet Palme, har også vært tydelig på at hun mener Pettersson står bak drapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedsutviklingen på DN Investor