Reklamekampanjen har ført til at Storstockholms lokaltrafik (SL) har ekstra vakthold på T-banestasjoner rundt om i hovedstaden, fordi det er mange som forsøker å rive den ned eller ødelegge den. Klagene renner inn til SL, og flere har politianmeldt kampanjen, ifølge nyhetsbyrået TT.

Rundt 12.000 personer har gått sammen på Facebook og varslet at de vil demonstrere mot SL for at de tillater slik reklame, som de mener er rasistisk. Reklamen er malt på veggen og i taket ved rulletrappen inne på T-banen, og det står på engelsk: «Sorry about the mess here in Sweden» og «Sweden should be better than this», med et bilde av personer som sover på gata i soveposer blant søppel.

– Man normaliserer rasisme, og det er vi lei av. Det handler ikke om ytringsfrihet, man bare krenker én gruppe og det er romfolk. De mest utsatte i Europa, sier Emir Selimi, som leder organisasjonen Unge roma.

SL på sin side mener reklamekampanjen er innenfor ytringsfrihetens grenser.

– Vi har kikket på ytringsfrihetsloven og har ikke kunnet komme til den konklusjon at dette budskapet strider mot den, sier pressetalsmann for SL, Jesper Pettersson.

 

Les også: - Vi er inne i den verste stormen

Oppløst oljegigant skaper milliardkonflikt mellom USA og Russland

Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet:

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: