Det er det svenske nettstedet Dagens nyheter som onsdag melder at plakatene til det politiske partiet Sverigedemokraternas fjernes fra taket på alle t-banestasjoner.

Beslutningen kommer etter massive reaksjoner på budskapet i reklamekampanjen. Dette er imidlertid ikke årsaken til at disse nå tas bort, skriver DN.se.

Ifølge SL, som drifter kollektivtrafikken i landet, blir personsikkerheten truet.

- Vi har sett video av hvordan plakatene er blitt revet ned, og der fremgår det at man må klatre opp på rulletrappene - med risiko for å skade både seg selv og andre ganske alvorlig, sier pressetalsperson Jesper Pettersson i SL til avisen.

Han legger til at den nye praksisen vil gjelde for alle reklameplakater, og ikke bare Sverigedemokraternas.

NTB meldte tirsdag at over 12.000 personer varslet at de ville demonstrere mot Sverigedemokraternas reklamekampanje mot tigging på T-banen i Stockholm.

Engelske tekster som «beklager rotet her i Sverige» og «vi har et seriøst tiggerproblem», vekket reaksjoner hos mange. Det var imidlertid lite SL kunne gjøre for å stanse reklamekampanjen.

– Vi har kikket på ytringsfrihetsloven og har ikke kunnet komme til den konklusjon at dette budskapet strider mot den, uttalte Petterson til NTB.

 

Les også: Boligprisfall i alle byer - bortsett fra én

– Svært skadelig for skjelettet, men også hjernen

- Boligprisene i Oslo må snart dempes - for 11,7 prosent økning er ikke normalt

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Om åtte år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler:

Om 8 år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler
Fallskjerm er standardutstyr.
02:03
Publisert: