Tidligere denne måneden satt Sveriges sentralbank, Riksbanken, styringsrenten ned med ytterligere 0,15 prosentpoeng til -0,50 prosent.

Sentralbanksjef Stefan Ingves i Riksbanken mener det finnes en nedre grense for sentralbankers styringsrente. Men den har ikke blitt testet i noen økonomi, og enn så lenge heller ikke i Sverige, påpeker han.

- I teknisk forstand så går det nok å senke renten ytterligere, sa han i en høring for Riksdagen tirsdag, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

Videre sa han at Riksbanken ikke bør utelukke at det kan bli aktuelt å kjøpe utenlandske verdipapirer fordi det også innebærer at det skapes nye kroner.

Visesentralbanksjef Martin Flodén sa at en lavere styringsrente medfører risiko, men at de ikke er nede på nivåer der det har begynt å bite.

Les også: - Det er krise på Vestlandet

Her er LOs pensjonskrav

Roper varsko om konkurransen i avfallsmarkedet

Kraftig fall i investeringene på britisk sokkel i Nordsjøen

Se DN Tv: Familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:
 


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.