Mäklarsamfundets advokat Jonas Bergh tror det svenske Konkurrensverket (KKV) vil ta en avgjørelse rundt Schibsteds kjøp av Hemnet i mai 2016.

Det fremgår av et nyhetsbrev fra Mäklarsamfundet torsdag.

Det var like før jul Schibsted sikret seg Får kontroll over 80 prosent av Hemnet , da det norske mediekonsernet inngikk avtale med alle de fire eierne av eiendomsportalen - Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling, Mäklarsamfundet og Fastighetsmäklarförbundet.

Schibsted/Blocket kommer til å melde inn transaksjonen til Konkurrensverket i slutten av januar. Deretter har KKV en måned på seg til å bestemme direkte godkjenning eller begjære en dybdeundersøkelse.

Les også: Konkurrensverket: Vil granske Schibsteds kjøp av Hemnet nøye

- Min gjetning er at KKV kommer til å begjære en dybdeundersøkelse og at vi i mai 2016 vil få vite om handelen godkjennes eller ikke, sier Bergh. Hvis ikke KKV godkjenner innen åtte måneder etter signering av avtalen mellom Schibsted og Hemnet-eierne, det vil si senest 18. august, kan partene bryte avtalen, ifølge advokaten. (TDN Finans)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.